dimecres, 28 d’octubre del 2009

Per favor no perdeu de 20!


Final de la copa d'europ del 89: Jugoplastika split - Maccabi de Tel aviv






Era la final four del 89 i per sorpresa un equip de nens es colaba a la final inesperadament. Ningú savia qui era aquella Jugoplastika i, de fet, tothom la considerava la ventafocs de la final, on hi havia l'Aris de Nicos Galis i Yannakis, el Barça d'Epi, Chicho Sibilio i Audi Norris i el Maccabi de Doron Jamchy i Kevin Magee.

Tal era el nerviosisme d'aquells nens, que les paraules del segon entrenador, Boza Maljkovic, per treure'ls-hi els nervis van ser: "No us poseu en evidencia i perdeu de 20". Boza savia del valor dels seus jugadors, i pintava el pitjor escenari, perquè quan els jugadors sortissin a jugar i veiessin que tenien possibilitats anessin a més duran el partit. La Jugo va guanyar de 10 contra el Barça amb 24 punts d'un tal Toni Kukoc.

A la final contra el Maccabi el missatge va ser el matiex: "Que no us avergonyeixin, tenen 4 americans i Jamccy!". El que no savia el Maccabi es que amb 20 i 21 anys, la Jugoplastika tenia 2 dels millors jugadors de la historia del basket europeu. Radja amb 21 i Kukoc amb 18 es van carregar el Maccabi i es van emportar la primera copa d'europa de la historia de la Jugo.



Avui toca fer el mateix, a per totes contra el Maccabi, i per favor, no perdem de 20!

2 comentaris:

Gus ha dit...

Ostres, sí nosaltres som igual de joves!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Igual de joves?
¡Yo es que me desorino!