dimarts, 19 de gener del 2010

Reivindicacions i funcionament intern

Reivindicació: Volem el partit que ens falta!

Fins ara podiem dir que no teniem cap queixa rellevant sobre el funcionament de la lliga, tot i que a data d'avui encara no sabem el funcionament exacte de la lliga ni quants equips es classifiquen per al grup 1 de la següent ronda.

Però com no podia ser d'una altra manera a la web de Tot Basquet ens informen que la primera fase s'ha acabat, que la setmana vinent no hi ha partit o que en aquests dies penjaran el funcionament de la lliga i els grups i calendaris de la segona fase.

Però que passa amb el partit que ens falta? Per acabar la primera fase hem de jugar contra AVI! (i suposo que a la resta d'equips excepte a un els hi passarà el mateix)

En Ceti ja ha escrit un mail demanant que concretin la data del partit que ens falta per jugar abans de començar la següent ronda. A veure que contesten, jo no sóc gaire optimista. Hem dit que si finalment la setmana vinent no hi ha partit muntem entrenament.

Funcionament intern

Ahir vam comentar un parell d'aspectes: convocatories i rotacions

Del que vaig entendre ahir és que es tracta de ser comptitius però a la vegada i dins del possible que tothom pugui jugar el màxim possible.

Respecte a les convocatories es va comentar de continuar com fins ara però amb alguna variació.

  • Es manté el fet de convocar només 12 persones (és el màxim que permet la lliga) i a priori es fa per ordre de confirmació, però per tal de no estressar al personal i que això no sigui una cursa per a veure qui s'apunta primer, d'entrada tots aquells que hagin confirmat fins a les 13 h del dia del partit podran optar a entrar a la convocatoria.
  • Si s'excedeix els 12 confirmats es procedirà a descartar algú en funció dels partits jugats (qui més hagi jugat té més opcions de quedar fora per allò de equilibrar, però si ja ha estat descartat en alguna ocasió quedaria exempt)
  • Aquells que confirmin més tard de les 13 h del dia del partit quedaran confirmats en ordre segons el moment de confirmació fins arribar a ser 12 (això ja és una qüestió pràctica)
  • Obviament, si algú confirma i després no pot venir hauria de comunicar-ho per tal de cedir la plaça al següent a la llista.
  • Convé que tothom respongui alguna cosa a la convocatoria, de manera que també es confirmi qui no podrà venir de totes totes.

Pel que fa al tema rotacions, això ja és més complicat, i això no em va quedar massa clar com ho fariem.

D'entrada la idea és que al llarg de la temporada més o menys la cosa quedi equlibrada i jugui més o mneys el mateix (en el global dels partits jugats), però intentant que l'equip sigui el més competitiu possible (GUANYAREM LA LLIGA, COM CADA ANY!), i això farà que en alguns partits uns juguin més que els altres (aquí el criteri serà del Coach i dels seus assistents).

Això és difícil de gestionar, però per l'opinió dels que hair feiem la cervesa, ja ens està bé si algun partit ens toca jugar menys la qüestió és ser una pinya, i això sí, intentar en general buscar un sistema de rotacions (flexible) que en els partits que ho permenten poguem jugar tots equilibradament.

També es proposava, per tal de compensar els pocs minuts que de vegades ofereixen partits amb convocatòries abundants, fer més entrenaments, que per altra banda també podran repercutir en un millor rendiment de l'equip.

Es parlava de fer un entrenament cada 2 setmanes, i això voldrà dir que algunes setmanes jugarem 2 dies a la setmana. Penseu que en els entrenaments és on tots disposarem de més minuts per jugar.

Perque la proposta tingui èxit caldrà dues coses que poguem trobar pista en algun pavelló per reservar 1,5 h i que la gent asisteixi (hauriem de poder aconseguir ser uns 8-10 mínim a cada entrenament). Bé hi haurà un altre tema que és el cost però per ara podem anar tirant amb el pot (tenim 224 €).

Bé, com que dubto que això sigui massa fidedigne respecte al que vam parlar ahir podeu opinar a través dels comentaris habituals o a través de l'enquesta que s'ha penjat.

Aupa Jugons, i ja informarem de si hi ha partit o entrenament la setmana vinent

1 comentari:

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo crec que abans de tot som un equip. I tothom ha de participar. Però un equip també ha de ser competitiu i en certs moments del partit han de jugar els que aquell dia estiguin més encertats.