divendres, 26 de febrer del 2010

Torna el maleït 3r Quart

Jugo 43 - Grillos 54

La Jugo encarava, segurament, el partit amb menys garanties de victòria de la seva historia. Davant tenia Grillos: Dos anys consecutius guanyadors de la Lliga, amb els quals havíem jugat ja 3 partits sense cap victòria, i únic equip invicte d'aquest any. I a sobre ho feia amb nombroses baixes d'entitat.

Però els Jugons van sortir a jugar de tu a tu a Grillos, amb descaro i sense amagar-se. El primer quart acabava amb 17-9 per Grillos, però amb un regust agradable per la Jugo que es veia còmode a la pista.

El segon quart la Jugo sortia com un coet, liderada per un Andreu en un moment dolç (3 triples consecutius) capgirava el partit i es posava un per davant. Grillos es veia forçat a demanar temps mort, i la mitja part acabava amb un marcador ajustat (26-24).

Però ja ho deia el Ceti, ens havíem presentat els veterans de la Jugo al partit, i com a bons veterans, vem rememorar els nostres tercers quarts fatídics. En aquest període la Jugo va seguir jugant amb fluïdesa, però no hi havia manera de que la bola entres, i a més Grillos va aprofitar algunes recuperacions per contraatacar amb eficàcia (45-30) al final del tercer quart.

La Jugo no va abaixar els braços i va fer un últim quart dominant clarament, Grillos acusava el cansament provocat pel ritme de partit que havíem imposat els Jugons, i contínuament recuperàvem pilotes i sortíem còmodes al contraatac, fins al punt de situar-nos 7 per sota a falta de 3 minuts (50-43). Però la sort no ens va acompanyar en els moments finals i, tot seguir dominant, semblava que l'aro volgués escopir totes les pilotes que li llençàvem.

Al final un digne 54-43, que pels que vem jugar el partit, sabem que va ser una mica injust, però que demostra que estem al nivell del grup, i que podem guanyar a qui sigui si ens hi posem.

Com va dir el Miku, aquest partit va ser la constatació de que cada cop sóm un equip més compacte, Aupa Jugo!